Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови
Press Cliping

од 23-24 ноември во Република Македонија претстојуваше делегација на Комитетот за односи со култовите на Република албанија предводена од нејзиниот претседател г-дин Расим Хасанај.

 Негов домаќин беше Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи г-ѓа Валентина Божиновска.

 На средбата со помеѓу г-ѓа Валентина Божиновска и г-дин Расим Хасанај беше истакнато задоволството од успешната соработка помеѓу овие две тела нагласувајќи дека истата и понатаму треба да се развива и продлабочува во повеќе насоки околу запознавањето со реалните состојби, подобрувањето на дијалогот, размена на искуства, учество на конференции, семинари , форуми и друг вид на активнсти кои ги засегаат овие две тела задолжени за верски прашања.

Претседателот на Комитетот за односи со култовите г-дин Расим Хасанај беше примен и од Заменик Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи г-дин Антон Серечи

При престојот во Република Македонија г-динот Хасанај имаше средби со поглаварот на Македонската Православна Црква г.г.Стефан , со Бискупот Скопски и Апостолски Егзарх г-дин Киро Стојанов и со претставници на Исламската заедница во Република Македонија.

 

Г-динот Хасанај оствари средба и со Потпретседателот на СОбранието на Република Македонија г-дин Рафис Алити