Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови
Католичка Црква во РМ

ВЕРСКИ ПРАЗНИЦИ

Божиќ, Богојавление, Сретение, Благовест, Велигден, Духовден, Телово-Пресвета Евхаристија, Пресвета Тројца, Успение на Пресвета Богородица, Мала Богородица, Сите Светии.

Св. Јосиф, св. Георги, св. Иван Крстител, св. Кирил и Методиј, св. Бенедикт, св. Илија, св. Архангел Михаил, Рафаил и Гаврил, св. Димитрије, св. Климент, св. Наум, св. Никола и други.
Католичката Црква во Македонија се гордее, што покрај светите браќа Кирил и Методиј и нивните ученици светите Климент и Наум, во градот Скоје е родена и најголемата доброчинителка на светот блажена Мајка Тереза, која беше воспитана во духот на христијанството во Католичката Црква во Скопје. Со тоа воспитување помина низ светот.