Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови

На ден 07. 07. 2018 година, директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи м-р Даријан Сотировски го посети Бигорскиот манастир по повод празникот Рождество на свети Јован Крстител, кој воедно е храмова слава на манастирот.

 

 

Во таа прилика, а по повод 1000 годишнината од Охридската архиепископија на игуменот отец Партениј му подари резбана икона на св. Јован Дебарски, првиот Охридски архиепископ и основач на Бигорскиот манастир. Таа е прва таква икона направена во Македонија на овој наш великан.
За многу години!