Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови

Директорот Сотировски во посета на општина Арчиново „Време е да ги излечиме раните од 2001“
 
На 23.04.2018 година директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозните групи ја посети општина Арачиново, каде оствари средба со градоначалникот г-ѓа Миликие Халими. На средбата се разговараше за заедничкиот настап и соработка во испраќањето јасна порака, поткрепена на дело, дека во Република Македонија мора да отпочне ново поглавје во меѓуетничките, а со тоа и во меѓуконфесионалните односи.

Директорот Сотировски го поздрави односот, концептот и ставовите на градоначалничката Халими, притоа изрази поддршка во сите одлучни чекори кои што претстојат. 

 По работната средба, директорот на КОВЗРГ ја посети руинираната и осквернавена селска црква Св. Талалеј и селските гробишта во центарот на с. Арачиново, на која во следниот период мора да и биде вратен полниот сјај, истакна Сотировски.

Беше посетена и селската централна џамија, а при посетата директорот разговараше и со имамот г-дин Идриз Бајрами.