Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови
20.09.2017г заменик директорот на ковз г-дин зеко абази по повод почетокот новата година според хиџра упати честитка до Реис Ул Улема Хаџи Сулејман еф. Реџепи и до припадниците на ИСЛАМСКА ВЕРСКА ЗАЕДНИЦА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА 

 
ТЕЛЕГРАМА СО ЧЕСТИТКИ

 
Почитуван Реис Ул Улема Хаџи Сулејман еф. Реџепи,

 Дозволете ми Вам лично и на членовите на Ријасетот, муфтиите, имамите и на сите верници од исламска вероисповед, да Ви упатам срдечни честитки по повод новата 1439 година според Хиџра.

 Преселбата на божјиот пратеник Мухамед и на првите муслимански заедници од Мека во Медина е најзначајниот настан кој бил и останува да биде трајно вдахновение во животот на секој муслиман. Хиџра нe потсетува својата вера да ја исполнуваме со тоа што ќе им пружиме засолниште на раселените, обесправените и маргинализирани членови на нашата заедница. Тој нe потсетува дека човечкиот живот е свет и неприкосновен, и дека верата треба секогаш да ја ставиме во интеракција со другите луѓе кога ќе ни се обратат за помош или кога ќе воочиме дека им е потребна нашата помош. 

 Честитајќи Ви ја новата хиџретска година Ви посакувам многу здравје.

 

           Зам. Директор

             Зеко Абази