Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Палата Емануел Чучков, Ул.Бихачка,бр 2, влез 1 кат 2
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови
директорот на коврзг м-р даријан сотировски упати телеграма со честитки до  БИСКУП СКОПСКИ И ЕПАРХ СТРУМИЧКО-СКОПСКИ Мон. Д-р КИРО СТОЈАНОВ,СВЕШТЕНСТВОТО, МОНАШТВОТО И СИТЕ ГРАЃАНИ ОД КАТОЛИЧКА ВЕРОИСПОВЕД ВО Р. МАКЕДОНИЈА по повод раѓањето христово божиќ

                                    

 

 

ТЕЛЕГРАМА СО ЧЕСТИТКИ

 Ваше Превозвишенство,

 

      Во овие возвишени и најсреќни денови дозволете ми Вам лично, на Вашето свештенство и монаштво, како и на сите свештеници и верници од католичка вероисповед, да Ви упатам искрени честитки по повод РАЃАЊЕТО ХРИСТОВО-БОЖИЌ.

 

     Молитвата, радоста и благодарноста се трите начини кои не подготвуваат да го доживееме автентично празникот на Христовото раѓање, вели папата Францис. Неговата божиќна порака ги допира срцата и на нашите верници кои годинава се зарадуваа на веста за неговото доаѓање во нашата земја. Да бидеме благодарни и  истрајни во нашата заедничка визија за мир и градење позитивни вредности во нашето општество.

 

Ви посакувам овој Божиќ да Ви донесе здравје, среќа и љубов, а во духот на христијанските вредности на сите верници да им го осветли патот кон добрите дела. 


ХРИСТОС СЕ РОДИ – НАВИСТИНА СЕ РОДИ!

 

 

                                                                      Директор

                                                          М-р Даријан Сотировски