Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Палата Емануел Чучков, Ул.Бихачка,бр 2, влез 1 кат 2
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови

ДИРЕКТОРОТ НА КОВЗРГ М-Р ДАРИЈАН СОТИРОВСКИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ РАЃАЊЕТО ХРИСТОВО БОЖИЌ УПАТИ ТЕЛЕГРАМА СО ЧЕСТИТКИ ДО ЕВАНГЕЛСКО-МЕТОДИСТИЧКА ЦРКВА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Претседател Г-дин Емил Заев 

 

 

 

    ТЕЛЕГРАМА СО ЧЕСТИТКИ

 


                 Во овие возвишени и најсреќни денови дозволете Вам лично, на Вашето свештенство, како и на сите верници од Евангелско - Методистичката Црква во Република Македонија, да упатиме искрени честитки по повод - РАЃАЊЕТО ХРИСТОВО - БОЖИЌ.

Се надевам дека празничните денови нема да ни ја одземат свесноста, па и во овие денови ќе се сетиме на оние кои денес немаат со кого да ја споделат радоста или се соочуваат со искушенија. Светската современа општествена заедница е втемелена на христијанските постулати за заедништво и солидарност, а луѓе сме тогаш кога човечноста во нас тоа го потврдува.

 

          Ви посакувам љубовта и мирот кој ги носи овој голем христијански празник со себе да ги исполнат Вашите домови со топлина, семејна среќа и хармонија.

 


                              ХРИСТОС СЕ РОДИ!

 

ДИРЕКТОР

М-Р ДАРИЈАН СОТИРОВСКИ