Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови

интервју на директорот на КОВЗРГ м-р даријан Сотировски за дневникот на тв24. 

Името на држвата и црковниот спор не треба да се решаваат во ист пакет но владата и црквата може да си помагаат - истакна  Директорот на Комисијата за односи со верски заедници и религиозни групи, Даријан Сотировски. Вселенската патријаршија е најповикана да го реши спорот со МПЦ

 

 

На следниот линк е погледнете го целото интервју https://youtu.be/Ojvt6dGFGIY