Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови

Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи (КОВЗРГ) на ден 05. 09. 2018 година на покана од Скопската бискупија присуствуваше на свечениот прием по повод свеченото прославување на споменот на Света мајка Тереза во просториите на Катедралниот храм на Римокатоличката црква во Р. Македонија „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје.

 

Со хрватската амбасадорка Н.Е. Даниела Баришиќ и почитуваните, нашиот Бискуп д-р Киро Стојанов и Бискупот д-р Перо Судар, од Врхобосанската надбискупија, на приемот по повод свеченото славење на Света Мајка Тереза синоќа. Мајка Тереза ги сплотува луѓето, ги поврзува културите, народите, верните, таа е наша национална гордост.