Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови

проф.д-р.Валентина Божиновска, директорката на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи на 16 мај 2016 година беше дел од државно-црковната делегација која беше примена на аудиенција кај папата Франциско во Ватикан, во рамки на одбележувањето на традиционалната манифестација „Македонија во чест на Св.Кирил“.
 

 

По аудиенцијата кај папата Франциско, претседателот на Собранието Трајко Вељаноски имаше средба со монсињор Пјетро Паролин, државен секретар на Светата Столица.Во Базиликата „Санта Марија Маџоре“, неговото блаженство арихиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан ја освети Спомен-плочата на благодарност на македонскиот народ за делото на сесловенските просветители Кирил и Методиј, поставена во март оваа година. 
Оваа година прв пат, аудиенцијата  се одржува на 16 мај, поради обврски на папата Франциск.

 

 

медиумите за настанот

http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fsitel.com.mk%2Fdrzhavno-crkovna-delegacija-na-audiencija-vo-vatikan-papata-dobi-pokana-za-poseta-na-makedonija&h=8AQHomnqF&s=1

http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fmrt.com.mk%2Fnode%2F32345&h=fAQEwXqQ_&s=1

http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fdaily.mk%2Fmakedonija%2Fveljanovski-sretna-papata-francisko&h=uAQFZNVdu

http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fdaily.mk%2Fmakedonija%2Fmakedonska-delegacija-audiencija-kaj-papata-vatikan&h=MAQFXC3-X&s=1

http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Freligija.mk%2Fveljanoski-povtorno-go-pokani-papata-da-dojde-vo-makedonija%2F&h=uAQFZNVdu