Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови
11.07.2018г. Директорот на КОВЗРГ м-р Даријан Сотировски упати честитка до МПЦО „Свети Петар и Павле“ во Краун Поинт (Индијана - САД) по повод престојниот храмов празник


Почитувани,            Дозволете од мое лично име како директор на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи, како и од името на граѓаните на Република Македонија  да ја упатам оваа честитка по повод празникот посветен на Светите апостоли Петар и Павле и воедно да Ви ја честитам Вашата храмова слава.


Со голема радост го следиме развојот на нашата Македонска православна црковна општина „Свети Петар и Павле“ во Краун Поинт, Индијана (САД), која од ден на ден прераснува во препознатливо место за духовна и културна афирмација на македонската православна заедница од Индијана и пошироката околина.


             Чувајте ја слогата, бидејќи само таа може да го заштити нашиот народ. За многу години!

          

Со почит,

м-р Даријан Сотировски