Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови
Press Cliping

ТЕЛЕГРАМА СО ЧЕСТИТКИ 

 

По повод започнувањето на Рамазанските пости Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи м-р Валентина Божиновска упати честитки до Поглаварот на Исламската верска заедница во Република Македонија во која меѓу другото се вели:

 

повеќе

 

 

            Почитуван Реис Ул Улема Хаџи Сулејман Еф. Реџепи, дозволете ми од мое лично име и од името на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи Вам, на Ријасетот на Исламската верска заедница и на сите граѓани  припадници на исламската веросиповест во Република Македонија да Ви го честитам започнувањето на Рамазанските пости, посакувајќи Ви да ги поминете во кругот на семејството и во духот на мирот, здравјето, среќата и благосостојбата.

            Овој празник кој го симболизира објавувањето на Коранот и претставува симбол за мирот, слогата и меѓусебното разбирање нека биде поттик за верниците во секодневниот живот да ги афирмираат универзалните вредности и сето она што ги спојува различните луѓе и народи.

            Уште еднаш, испраќајќи Ви најискрени честитки, убедена сум дека и понатаму ќе продолжиме заедно да работиме во негувањето на мирот, љубовта и разбирањето меѓу нашите граѓани.