Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови

04.09.2016г.Мајка Тереза прогласена за Светица

Поглаварот на Римокатоличката црква, Папата Франциск на церемонија која се одржа на плоштадот „Св. Петар“ ја прогласи Мајка Тереза за Светица. Директорот на КОВЗ проф.д-р Валентина Божиновска присуствуваше на канонизацијата на Блажена Мајка Тереза како дел од македонската државна и црковна делегација, предводена од претседателот Ѓорге Иванов.
Рим слави толпа народ. Насегаде во Рим може да се забележи колкаво е значењето на скопјанката Мајка Тереза. Ова е историски чин, хероината утре ќе ја прогласиме за светица. Сметам дека Република Македонија присуствува на историски настан. Папата Франциск некако како да го одбира времето. Ние го славиме нејзиното дело. Македонија ќе биде престолнина на светица истакна директорката на КОВЗ ЗА ТВ НОВА

На следниот линк е интервјуто на директорот на КОВЗ Проф.д-р Валентина Божиновска за ТВ НОВА https://youtu.be/-pdRhkwY3-E