Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови

27.11.2017Г. ДЕМАНТ НА КОМИСИЈАТА ЗА ОДНОСИ СО ВЕРСКИ ЗАЕДНИЦИ И РЕЛИГИОЗНИ ГРУПИ


Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи остро реагира на информацијата поставена на 27 ноември 2017 година на веб порта­лите комуникација.мк, доказ.мк и Мактел.мк. Проф.д-р Валентина Божиновска е разре­шена од должноста директор на Комисијата за односи со верските заед­ни­­ци и религиозни групи со решение на Владата на РМ бр. 24-4808/1 од 03.08.2017 година. Веднаш по добивањето на решение­то веб страницата на Комисијата е ажурирана, а Божиновска не се наоѓа на платниот список на Комисијата.