Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови

проф.д-р Валентина Божиновска, директорката на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи присуствуваше на молебенот кој е дел од традиционалната манифестацијата „Македонија во чест на свети Кирил“, во базиликата „Сан Клементе“ во Рим

 

 

Ова е централен настан во рамки на манифестацијата, со кој се оддава почит на „Светите Кирил и Методиј“. 
 Во делегацијата предводена од претседателот на Собранието Трајко Вељаноски беше и министерката за култура Елизабета Канческа Милевска, деканот на Богословскиот Факултет, Ѓоко Ѓоргевски, како и македонските амбасадори во Рим и Ватикан. Молебенот го отслужија митрополитот Европски г. Пимен и дебарско-кичевскиот митрополит г. Тимотеј. 

 Поклонението на гробот првпат е организирано во 1969 година и оттогаш секој 24 мај се одбележува со највисоки почести од црковно-државна делегација.