Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови

Денес на Попова Шапка по покана на Митрополитот Јосиф, директорот на КОВЗ Даријан Сотировски присуствуваше на одбележувањето на манастирската слава Св. Наум Охридски

3 јули 2018
 
 

„Многу труд е вложен за манастирот денес да изгледа вака, конакот е веќе завршен, а за сите посетители на туристичкиот центар задолжително место за посета. Членовите на црковниот одбор и сите кои истото го помогнале, заслужуваат јавна пофалба“, истакна Сотиорвски.

Годинава се одбележуваат и 10 години откога македонската армија активно се вклучила во одбележувањето на манастирската слава со своја логистичка поддршка.