Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови

Свечената академија по повод Татковинска прослава „Денови на света Мајка Тереза“

 


Македонската академија на науките и уметностите – МАНУ денеска со свечена академија го одбележа прогласувањето на Мајка Тереза за Светица во Ватикан од страна на папата Франциск.На академијата говори одржаа претседателот на МАНУ Таки Фити, Министерката за култура Елизабета Канческа Милевска, и Скопскиот бискуп и апостолски егзарх, монсињор Киро Стојанов


На академијата присуствуваше и Директорката на Комисијата за односи со верски заедници и религиозни групи проф.д-р Валентина Божиновска.


На свечената академија во МАНУ студенти од Музичката академија во Скопје изведоа повеќе класични дела во чест на светицата од Скопје.