Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови

18.03.2016г директорот на ковз проф-д-р валентина божиновска на покана на католичката црква во република македонија присуствуваше на  осветувањето на новата Бискупска резиденција.

 

 

 

 

Осветувањето го изврши Н.Ем. Пиетро кард. Паролин, државен секретар на Ватикан.

 

На осветувањето беа присутни претставници на највисоките државни институции, Претседателот на Р.М г-дин Ѓорѓе Иванов, Министерот за надворешни работи г-дин Никола Поповски.

 

Освен државните институции на настанот беа присутни и претставници на верските заедници меѓу кои и поглаварот на МПЦ-ОА Г.Г. СТЕФАН.

Во 18 часот во Катедралата Пресвето срце Исусово ќе се одржи Понтификална Св.Миса која ќе биде предводена од Неговата Еминенција Пјетро Кардинал Паролин.