Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови

телеграма со честитки од директорот на ковзрг м-р даријан сотировски до Евангелско-протестантските заедници во Македонијаи и до граѓаните припадници на протестантската вероисповед по повод денот на протестантската реформација
                                    

 

 

ТЕЛЕГРАМА СО ЧЕСТИТКИ

 

 
Почитувани,


Во овие мигови кога целиот протестантски свет го одбележува Денот на Протестантската Реформација, сакам да упатам од мое лично име, како и од Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи срдечни честитки до сите евангелско-протестантски христијани во Република Македонија.

Реформацијата ја подели историјата на стариот континент на пред и потоа. Реформацијата донесе нов начин на размислување, нови копнежи и поместување на границите на перцепциите на моталот и етиката во општественото живеење.

Република Македонија како дел од развиениот свет не останува настрана од придобивките и влијанијата на реформацијата како културно и духовно движење. 

Ви посакувам честит Ден на Протестантската реформација, со искрени желби овој значаен ден да го поминете во среќа, здравје и многу радост.

                                                                      Директор

                                                       М-р Даријан Сотировски