Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови
Press Cliping

 

 

24.10.2012 год.директорот на комисијата прод-д-р валентина божиновска упати честитки по повод големиот исламски празник курбан бајрам до поглаварот на ивз и до сите припадници од исламската вероисповед во република македонија 

 

 

 

ТЕЛЕГРАМА СО ЧЕСТИТКИ

 

 

 

            Почитуван Реис Ул Улема Хаџи Сулејман Еф. Реџепи,

 

Дозолете ми во овие празнични мигови, во името на Коми­си­­јата за односи со верските заедници и религиозни групи и во мое лично име, Вам и на сите верници од исламска вероис­повед да Ви го честитам големиот празник Курбан Бај­рам, со желби праз­­никот да Ви донесе многу радост, благосостојба и мир во ва­ши­­те домови и во домовите на вашите најблиски и љубов и грижа за најблиските. Прославувањето на овој празник нека донесе хар­мо­нија во човечките односи, и нека нé потсети на големото зна­че­ње на меѓусебната доверба, разбирање, дијалог и толеран­ција ка­ко суштински услови за мир и соживот, среќа и опш­та благо­сос­тој­ба на сек­ој граѓанин и општеството.

 

Среќен Курбан Бајрам.

 

 

 

Директор

Проф.д-р Валентина Божиновска