Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови

Во духот на УНЕСКО и мотото „Да живееме едни со други, а не едни покрај други“ , на 22 април 2016 година, проф.д-р Валентина Божиновска, директор на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи присуствуваше на претставата „Ем башка, ем барабар“,

 

 

Настанот се одржа во основното училиште „Кочо Рацин“ во Скопје. Претставата е именувана според книгата на Мориц Романо истакнат член на Еврејската заедница, а во неа учествуваат деца од две основни од општината Аеродром, како ОУ „Ѓоргија Пулевски" и ОУ „Блаже Конески" и едно училиште од општината Чаир, ОУ „Никола Вапцаров", кои ги слушаат предметите: „Етика на религии“ и „Запознавање на религии“, односно деца кои се со различен етникум и вероисповед. Целта на овој проект е да се покаже поврзаноста помеѓу сите народи кои живеат во нашата држава, а дружбата на децата да биде пример за сите луѓе, со добра волја дека требаат да се сакаат и почитуваат. Овој настан се случува по вторпат со цел да прерасне во традиција, која ќе ја следат новите генерации.