Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови
Press Cliping

НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ЕВРЕИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА

 Конференцијата се одржува по повод 70 години од возбнувувањето на работата на Еврејската заедница во Република Македонија по Втората светска војна (1944-2014).


Во МАНУ на 18 и 19 декември ќе се одржи Меѓународна научна конференција на тема „Евреите во Македонија: Историја, традиција, култура и јазик“. Свеченото отворање е закажано за утре (четврток) во 11:00 часот во Свечената сала на МАНУ.

Според програмата настанот започнува со настап на Камерниот хор на Еврејската заедница „Моис Хасон“, по што следуваат:

• Поздравно обраќање на претседателот на Еврејската заедница во Република Македонија, г-ѓа Берта Романо Николиќ

• Поздравно обраќање на претседателот на Македонската академија на науките и уметностите, г-дин Владо Камбовски

• Поздравно обраќање на директорот на Институтот за национална историја – Скопје, г-дин Драги Ѓорѓиев

• Поздравно обраќање на директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозните групи, г-ѓа Валентина БожиновскаОрганизатори на Конференцијата се : Институтот за национална историја, Еврејската заедница во Македонија и МАНУ.