Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

вторник: oд 10.00-12.00 часот

четврток: од10.00-12.00 часот

                     

 БАРАЊЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ

 

 ОТВОРЕНО-ПАРТНЕРСТВО

OPEN DATA

 

             

 КАРТА НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

  

 ВЕРСКИ

АЛМАНАХ


 
 
 
   

 

   Медиумски пријатели
   www.vest.com.mk
   www.mia.com.mk
   www.vecer.com.mk

Корисни линкови
Press Cliping

Еден и пол век од Кукушката унија


Света божествена литургија се одржа вчера во катедралната црква „Успение на Света Богородица“ во Струмица, во чест на 150-годишнината од Кукушката унија


 Со неа чиноначалствуваше загрепскиот кардинал Јосип Бузаниќ, во својство на личен пратеник на папата Бенедикт Шеснаесетти, во сослужение со скопскиот бискуп Киро Стојанов, а присуствуваа претседателот Ѓорге Иванов, министерот за надворешни работи Антонио Милошоски, претседателката на Комисијата за верски прашања Валентина Божиновска, градоначалници од југоисточниот регион, како и претставници на католичките цркви од Италија, Хрватска, Грција, Бугарија, Србија, Албанија и од Косово.

- Кукушката унија придонела Македонците во Кукушко да го негуваат македонскиот јазик, бидејќи тогаш, во налетот на странските пропаганди, нашле излез да ги претставува папата - рече претседателот Иванов