Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови

Директорот КОВЗРГ м-р даријан сотировски присуствуваше на свечената академија по повод почетокот на новата хиџретска година, во организација на исламската верска заедница во република македонија!


Вечерва  граѓаните од исламска вероисповед го прославуваат почетокот на новата Хиџретска година 1440 согласно исламскиот календар, кој времето го смета од денот на мигрирањето на пророкот Мухамед од Мека во Медина во 622 година.