Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови

Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи (КОВЗРГ) г. Даријан Сотировски присуствуваше на прославата на Марија од Назарет во РадовO
 

 
На 07. 10. 2018 година Директорот на КОВЗРГ, г. Даријан Сотировски присуствуваше на одбележувањето на 20 години од првото доаѓање на статуата Св. Марија од Назарет во с. Радово, Струмичко.

Јубилејниот настан се оддржа во парохискиот храм „Свети Илија“, каде во присуство на многуброен народ, Н.В.П. струмичко-скопски епископ и скопски бискуп д-р Киро Стојанов, во сослужение со повеќе свештеници отслужи Света архиерејска литургија. По Литургијата, Директорот се сретна и поразговара со Бискупот д-р Киро и со верниците од Римокатоличката црква.