Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови

17.05.2017Г.Директорот на КОВЗРГ Даријан Сотировски на негово барање денес имаше средба со г-ѓа Тамара Арсовска, сопруга на починатиот македонски писател, поет, сценарист и драматург Томе Арсовски.

 

 

На средбата директорот Сотировски побара согласност поради авторските права за емитување на бесценетиот игран филм „Св. Климент Охридски“ од ризницата на македонски филмски остварувања, кој е направен по сценарио на г-дин Арсовски.

 

 Покрај добиената согласност, г-ѓа Арсовска на г-дин даријан Сотировски му  подари и примерок од истоимениот роман. Филмот Св Климент Охридски  се очекува да биде прикажан  на Македонската телевизија во пресрет на големиот јубилеј 1000 години Охридска Архиепископија.
Како народ мораме да сме свесни за целокупното творештво кое го имаме, а не прави препознатливи и свои, пред целиот свет истакна Сотировски заблагодарувајќи се на делото на Томе Арсовски