Контакт податоци

Комисија за односи со
верските заедници и религиозни групи

Бул. Гоце Делчев бр 8, зграда на МРТВ,18 спрат,
1000 Скопје, Р. Македонија, П.Фах52
тел. + 389 2 3226-777;
факс +389 2 3226-353
e-mail: kovz@kovz.gov.mk

  Работно време со странки

Секој работен ден во неделата

            од 08:30 до 16: 00

 БАРАЊЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПРЕСТОЈ

                     

Корисни линкови

директорот на ковзрг м-р даријан сотировски оствари средба со заменик претседателот на Македонската православна младина на Австралија (MOYA)


На ден 18. 07. 2018 година, Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи м-р Даријан Сотировски оствари средба со заменик претседателот на Македонската православна младина на Австралија (MOYA) г. Ананија Ананиевски.На средбата се разговараше за состојбите во Австралија, за младите таму, за заветот на првата генерација иселеници кој не смееме да го заборавиме.

Исто така се истакна  дека современието и глобализмот бараат од нас нов начин на обединување и активизам за вистински придонес на дијаспората за тековите во својата матична држава, како и фактот дека новата генерација на млади во нашата дијаспора е клуч за иднината и развојот на нашата култура и државност.