Сите Активности

НЕДЕЛА НА ЗАЕДНИЧКА МОЛИТВА ОД 13 ДО 21 МАЈ

Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи, информира дека по повод 21 мај Светс

Прочитај повеќе

НЕДЕЛА НА ЗАЕДНИЧКА МОЛИТВА

Комисијата за односи со верските заедници по повод 21 мај Светскиот ден на културната разноликост,

Прочитај повеќе

ИСТОРИСКА АПОСТОЛСКА ПОСЕТА НА ПАПАТА ФРАНЦИСК

На 7 мај се оствари историската посета на папата Франциск.

Прочитај повеќе

ТЕЛЕГРАМА СО ЧЕСТИТКИ ДО ИСЛАМСКАТА ВЕРСКА ЗАЕДНИЦА ПО ПОВОД ПОЧЕТОКОТ НА РАМАЗАНСКИТЕ ПОСТИ

Директорот на КОВЗРГ г. Даријан Сотировски, по повод почетокот на рамазанските пости упати телеграм

Прочитај повеќе

ВЕЛИГДЕН ВО СОБОРНИОТ ХРАМ „СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ВО СКОПЈЕ

Директорот на КОВЗРГ г. Даријан Сотировски присуствуваше на Велигденската литургија во Соборниот хр

Прочитај повеќе

ТЕЛЕГРАМА СО ЧЕСТИТКИ ДО МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА - ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА ПО ПОВОД ПРАЗНИК

Директорот на КОВЗРГ г. Даријан Сотировски упати телеграма со честитки до Поглаварот и членовите на

Прочитај повеќе