Сите Активности

ОТВОРЕН НОВ ХРАМ НА ЕВАНГЕЛСКАТА ЦРКВА

Евангелската црква во Македонија отвори нова црква во општина Аеродром. На моите пријатели пасторот

Прочитај повеќе

АРХИЕПИСКОПСКИ ЦРКОВНО-НАРОДЕН СОБОР ВО СТРУГА

Директорот на КОВЗРГ г-дин Даријан Сотировски присуствуваше на Архиепископскиот-црковно народен соб

Прочитај повеќе

ПРОСЛАВЕН ГОЛЕМИОТ ЈУБИЛЕЈ „1000 ГОДИНИ ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА“

Торжествено прославен големиот јубилеј „1000 години Охридска архиепископија“

Прочитај повеќе

ПОЧНУВААТ ЧЕСТВУВАЊАТА ПО ПОВОД ЈУБИЛЕЈОТ „1000 ГОДИНИ ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА“

Со бројни културни, научни, академски, образовни и спортски настани, организирани на локално, но и

Прочитај повеќе

ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА ПРОГРАМАТА ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА МИЛЕНИУМСКИОТ ЈУБИЛЕЈ „1000 ГОДИНИ ОХРИДСКА АРХИЕПИС

Во Охрид претставена програмата за милениумскиот јубилеј.

Прочитај повеќе