Овој веб сајт користи колачиња "Cookies"

Би сакале да користиме веб колачиња "Cookies", со цел да го подобриме Вашето корисничко искуство на нашата апликација. Ова ни овозможува да го подобриме Вашето идно искуство на нашата апликација

KOVZ - Блог

ПОД МАКЕДОНСКОТО НЕБО - Статии

СВЕЧЕНА КАНОНИЗАЦИЈА НА ВИШЕНСКИТЕ СВЕТИИ

На ден 09. 06. 2024 година во катедралниот храм на охридски архиепископи „Света Софија“ во Охрид бе

Прочитај повеќе

НОВИ ПУБЛИКАЦИИ ВО ИЗДАНИЕ НА КОВЗРГ

Во издание на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи – КОВЗРГ деновиве од печ

Прочитај повеќе

ПО 55 ПАТ СЕ ОДРЖА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „МАКЕДОНИЈА ВО ЧЕСТ НА СВЕТИ КИРИЛ“

Ватикан и Рим, 23-24 мај 2024 година

Прочитај повеќе

СЛОВО НА МИТРОПОЛИТОТ Г. ТИМОТЕЈ НА МОЛЕБЕНОТ НА ГРОБОТ НА СВЕТИОТ КИРИЛ СОЛУНСКИ ВО РИМ

На 24.05.2024 година, денот кога ги прославуваме македонските и сесловенски просветители светите со

Прочитај повеќе

МАКЕДОНСКИОТ НАРОД Е ЗАЕДНИЧКИ ИМЕНИТЕЛ НА ЦРКВАТА И ДРЖАВАТА

Интервју со м-р Даријан Сотировски, Директор на Комисијата за односи со верските заедници и религио

Прочитај повеќе

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ПЕНДАРОВСКИ СЕ ОБРАТИ НА ПРЕДНОВОГОДИШНИОТ ПРИЕМ НА КОВЗРГ

Претседателот Стево Пендаровски се обрати на свечениот предновогодишен прием што за црквите, верск

Прочитај повеќе

ГОВОР НА ДЕКАНОТ НА ПБФ ПРОФ. Д-Р ДЕЈАН БОРИСОВ НА СВЕЧЕНАТА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД „80 ГОДИНИ ОД ФОРМИ

Говор на деканот на ПБФ, проф. д-р Дејан Борисов на Свечена академија по повод „80 години од формир

Прочитај повеќе

ГОВОР НА ПРОФ. Д-Р АЛЕКСАНДАР ЛИТОВСКИ НА СВЕЧЕНАТА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД „80 ГОДИНИ ОД ФОРМИРАЊЕТО Н

Говор на проф. д-р Александар Литовски на Свечена академија по повод „80 години од формирањето на В

Прочитај повеќе

ГОВОР НА АРХИЕПИСКОПОТ ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ И НА ЈУСТИНИЈАНА ПРВА Г. Г. СТЕФАН НА СВЕЧЕНАТА АКАДЕМ

Говор на Неговото блаженство, Архиепископот охридски и македонски и на Јустинијана прва г. г. Стефа

Прочитај повеќе