Соопштенија

ОСУДА ЗА ОБИДОТ ЗА ПАЛЕЊЕ НА ВЕРСКИ ОБЈЕКТ

Комисијата за односи со верските заедници и религиозните групи најостро го осудува сквернавењето и

Прочитај повеќе

ТЕЛЕГРАМА СО ЧЕСТИТКИ ПО ПОВОД ПРАЗАНИКОТ РАЃАЊЕ ХРИСТОВО ДО ЕВАНГЕЛСКО-МЕТОДИСТИЧКАТА ЦРКВА ВО РМ

Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи (КОВЗРГ), г. Даријан Сот

Прочитај повеќе

ТЕЛЕГРАМА СО ЧЕСТИТКИ ПО ПОВОД ПРАЗАНИКОТ РАЃАЊЕ ХРИСТОВО ДО МПЦ-ОА

Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи (КОВЗРГ), г. Даријан Сот

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА

Реакција од КОВЗРГ по повод испишувањето на сатанистички симболи врз јавни површини и на православн

Прочитај повеќе