Сите Активности

ПРВА ЕПАРХИЈА ЗА ВЕРНИЦИТЕ НА КАТОЛИЧКАТА ЦРКВА СО ВИЗАНТИСКИ ОБРЕД

Македонија ја доби првата епархија за верниците на Католичката црква од византиски обред.

Прочитај повеќе

НАРЕЧЕНИЕ И ХИРОТОНИЈА НА ЕПИСКОПОТ ПОЛЈАНСКИ Г. ЈАКОВ

Хиротонија на епископот Јаков. Мигови за паметење во нашата црква. За многу години!

Прочитај повеќе

ПЕТ ГОДИНИ ОД ИНТРОНИЗАЦИЈАТА НА Г. ЈОСИФ ЗА ТЕТОВСКО-ГОСТИВАРСКИ МИТРОПОЛИТ

Митрополитот Јосиф ги одбележи првите 5 години од својата служба. Служба која тивко, а темелно ја м

Прочитај повеќе

ОТВОРЕН НОВ ХРАМ НА ЕВАНГЕЛСКАТА ЦРКВА

Евангелската црква во Македонија отвори нова црква во општина Аеродром. На моите пријатели пасторот

Прочитај повеќе

АРХИЕПИСКОПСКИ ЦРКОВНО-НАРОДЕН СОБОР ВО СТРУГА

Директорот на КОВЗРГ г-дин Даријан Сотировски присуствуваше на Архиепископскиот-црковно народен соб

Прочитај повеќе

ПРОСЛАВЕН ГОЛЕМИОТ ЈУБИЛЕЈ „1000 ГОДИНИ ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА“

Торжествено прославен големиот јубилеј „1000 години Охридска архиепископија“

Прочитај повеќе