Соопштенија

ТЕЛЕГРАМА СО ЧЕСТИТКИ ДО ХРИСТИЈАНСКО-ПРОТЕСТАНТСКИТЕ ВЕРНИЦИ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ПРОТЕСТАНТСКАТА РЕФ

Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи (КОВЗРГ) г. Даријан Соти

Прочитај повеќе

ТЕЛЕГРАМА СО СОЧУСТВО ПО ПОВОД СМРТТА НА МОНСИЊОР АНТУН ЦИРИМОТИЌ

Директорот на КОВЗРГ, г-дин Даријан Сотировски упати телеграма со сочуство до бискупот на Ктоличкат

Прочитај повеќе

ГОСТУВАЊЕ ВО ДНЕВНИКОТ НА СИТЕЛ ТВ

Директорот на КОВЗРГ г-дин Даријан Сотировски гостуваше во Дневникот на Сител ТВ.

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Верските субјекти се приклучуваат кон Апелот за почитување на мерките против КОВИД - 19

Прочитај повеќе

АПЕЛ

Комисијата за односи со верските заедници, апелира до граѓаните да ги чествуваат православните праз

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Комисијата за односи со верските заедници, преку медиумите, ја известува јавноста дека Црквите, вер

Прочитај повеќе