Сите Активности

БОЖИК ВО ГОСТИВАР

Христос се роди! Со вицепремиерот Оливер Спасовски утрово празнувавме во соборниот храм во Гостивар

Прочитај повеќе

СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА ЕПИ

На средбата се разговараше да активностите за изминатава година, како и за заедничките цели во нова

Прочитај повеќе

ПРВА ЕПАРХИЈА ЗА ВЕРНИЦИТЕ НА КАТОЛИЧКАТА ЦРКВА СО ВИЗАНТИСКИ ОБРЕД

Македонија ја доби првата епархија за верниците на Католичката црква од византиски обред.

Прочитај повеќе

НАРЕЧЕНИЕ И ХИРОТОНИЈА НА ЕПИСКОПОТ ПОЛЈАНСКИ Г. ЈАКОВ

Хиротонија на епископот Јаков. Мигови за паметење во нашата црква. За многу години!

Прочитај повеќе

ПЕТ ГОДИНИ ОД ИНТРОНИЗАЦИЈАТА НА Г. ЈОСИФ ЗА ТЕТОВСКО-ГОСТИВАРСКИ МИТРОПОЛИТ

Митрополитот Јосиф ги одбележи првите 5 години од својата служба. Служба која тивко, а темелно ја м

Прочитај повеќе

ОТВОРЕН НОВ ХРАМ НА ЕВАНГЕЛСКАТА ЦРКВА

Евангелската црква во Македонија отвори нова црква во општина Аеродром. На моите пријатели пасторот

Прочитај повеќе