Сите Активности

76 ГОДИНИ ОД ДЕПОРТАЦИЈАТА НА МАКЕДОНСКИТЕ ЕВРЕИ

Во Скопје со повеќе свечени активности беше одбележана 76 годишнината од депортацијата на македонск

Прочитај повеќе

ИНТЕРВЈУ ЗА МЕЃУНАРОДНАТА ТВ-МРЕЖА EWTN (USA)

Со интервју од пред Владата за меѓународната тв мрежа EWTN (USA) ја завршуваме работната недела.

Прочитај повеќе

СРЕДБА СО МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА

Етиката во религиите е значајна за образованието на основците. Со професорите по предметот Етика во

Прочитај повеќе

СРЕДБА СО БИСКУПОТ СКОПСКИ И ЕПАРХ СТРУМИЧКО-СКОПСКИ МОН. Д-Р КИРО СТОЈАНОВ

Подготовките за посетата на Папата Франциск на Македонија на 7-ми мај се одвиваат одлично, го споде

Прочитај повеќе

ПОСЕТА НА ТЕТОВСКО-ГОСТИВАРСКАТА ЕПАРХИЈА

Неформална посета на Тетовско-гостиварската православна епархија.

Прочитај повеќе

КОВЗРГ ЗА ПРВ ПАТ ДОБИВА СВОЕ ЛОГО

Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи (КОВЗРГ) за прв пат од своето постоење

Прочитај повеќе