Сите Активности

СРЕДБА СО ПРЕСТАВНИК НА ХРИСТИЈАНСКИОТ ЦЕНТАР

Со Илија Таневски, пастор на Христијански центар разговаравме за верата во современото динамично вр

Прочитај повеќе

ВОДИЦИ ВО ШТИП И КОЧАНИ

Бог се јави! Празникот Водици го поминав во Штип и Кочани со градоначалниците Благој Бочварски и Ни

Прочитај повеќе

ПРОСЛАВЕН ПРАЗНИКОТ СВЕТИ СТЕФАН

Св. Стефан во Аеродром, Скопје. Студен и снежен ден, а преполна црква. Проф. др. Милан Ѓорѓевиќ кој

Прочитај повеќе

БОЖИК ВО ГОСТИВАР

Христос се роди! Со вицепремиерот Оливер Спасовски утрово празнувавме во соборниот храм во Гостивар

Прочитај повеќе

СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА ЕПИ

На средбата се разговараше да активностите за изминатава година, како и за заедничките цели во нова

Прочитај повеќе

ПРВА ЕПАРХИЈА ЗА ВЕРНИЦИТЕ НА КАТОЛИЧКАТА ЦРКВА СО ВИЗАНТИСКИ ОБРЕД

Македонија ја доби првата епархија за верниците на Католичката црква од византиски обред.

Прочитај повеќе