Сите Активности

ИСТОРИСКА АПОСТОЛСКА ПОСЕТА НА ПАПАТА ФРАНЦИСК

На 7 мај се оствари историската посета на папата Франциск.

Прочитај повеќе

ТЕЛЕГРАМА СО ЧЕСТИТКИ ДО ИСЛАМСКАТА ВЕРСКА ЗАЕДНИЦА ПО ПОВОД ПОЧЕТОКОТ НА РАМАЗАНСКИТЕ ПОСТИ

Директорот на КОВЗРГ г. Даријан Сотировски, по повод почетокот на рамазанските пости упати телеграм

Прочитај повеќе

ВЕЛИГДЕН ВО СОБОРНИОТ ХРАМ „СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ВО СКОПЈЕ

Директорот на КОВЗРГ г. Даријан Сотировски присуствуваше на Велигденската литургија во Соборниот хр

Прочитај повеќе

ТЕЛЕГРАМА СО ЧЕСТИТКИ ДО МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА - ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА ПО ПОВОД ПРАЗНИК

Директорот на КОВЗРГ г. Даријан Сотировски упати телеграма со честитки до Поглаварот и членовите на

Прочитај повеќе

ОСТАР ДЕМАНТ НА ИЗНЕСЕНИТЕ НЕВИСТИНИ ОД Г-ДИН СУЛЕЈМАН РЕЏЕПИ

Соопштение за медиумите: Реакција на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи (

Прочитај повеќе

ПРОСЛАВЕН ВЕЛИГДЕН ВО КАТОЛИЧКАТА ЦРКВА „ПРЕСВЕТО СРЦЕ ИСУСОВО“ ВО СКОПЈЕ

Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи (КОВЗРГ) г. Даријан Соти

Прочитај повеќе