Сите Активности

ПРОСЛАВЕН ПРАЗНИКОТ НА БОГОРОДИЧНОТО УСПЕНИЕ ВО ЛЕШОЧКИОТ МАНАСТИР

Директорот на КОВЗРГ, г-дин Даријан Сотировски по повод празникот посветен на Успението на Пресвета

Прочитај повеќе

ТЕЛЕГРАМА СО ЧЕСТИТКИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ УСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА

Директорот на КОВЗРГ г-дин Даријан Сотировски упати телеграма со честитки до Настојателствата на ма

Прочитај повеќе

ТЕЛЕГРАМА СО ЧЕСТИТКИ ДО ИСЛАМСКАТА ВЕРСКА ЗАЕДНИЦА ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ КУРБАН БАЈРАМ

Директорот на КОВЗРГ г. Даријан Сотировски упати телеграма со честитки до Поглаварот на Исламската

Прочитај повеќе

АПЕЛ ЗА СТРОГО ПОЧИТУВАЊЕ НА МЕРКИТЕ ЗА ЗАШТИТА ОД ВИРУСОТ ЗА ВРЕМЕ НА ПРОДОЛЖЕНИОТ ВИКЕНД

Апел до сите цркви, верски заедници и религиозни групи, како и до сите граѓани да се придржуваат ст

Прочитај повеќе

ПОЧЕТОК НА ВТОРАТА ФАЗА ОД КОНЗЕРВАТОРСКИТЕ РАБОТИ ВО ЛЕШОЧКИОТ МАНАСТИР

Директорот на КОВЗРГ г-дин Даријан Сотировски присуствуваше на означувањето на почетокот на втората

Прочитај повеќе

НАРЕЧЕНИЕ И ХИРОТОНИЈА НА АРХИМАНДРИТ Д-Р ГРИГОРИЈ ЗА ЕПИСКОП САРАНДОПОРСКИ И НЕГОВА ИНТРОНИЗАЦИЈА

Директорот на КОВЗРГ г-дин Даријан Сотировски присуствуваше на наречението и хиротонијата на новоиз

Прочитај повеќе