Сите Активности

СОЧУСТВО ДО ИВЗ ПО ПОВОД СМРТТА НА КИЧЕВСКИОТ МУФТИЈА

КОВЗРГ изразува длабоко сочуство до ИВЗ по повод смртта на Кичевскиот муфтија предизвикана од Корон

Прочитај повеќе

НАРЕЧЕНИЕ И ХИРОТОНИЈА НА БИГОРСКИОТ ИГУМЕН ПАРТЕНИЈ ЗА ЕПИСКОП АНТАНИСКИ

Директорот на КОВЗРГ г-дин Даријан Сотировски присуствуваше на наречението и хиротонијата на новоиз

Прочитај повеќе

АПЕЛ ЗА ПОЧИТУВАЊЕ НА МЕРКИТЕ ЗА ЗАШТИТА ОД КОРОНАВИРУСОТ ВО СИТЕ ВЕРСКИ ХРАМОВИ

КОВЗРГ упатува апел до верските заедници и до сите граѓани верници за почитување на мерките за зашт

Прочитај повеќе

ПРОШТАЛНА СРЕДБА СО СКОПСКИОТ ЖУПНИК

Директорот на КОВЗРГ г-дин Даријан Сотировски оствари проштална средба со скопскиот жупник, дон Дав

Прочитај повеќе

ПОСЕТА НА МАНАСТИРОТ „СВЕТИ ВМЧ. ПАНТЕЛЕЈМОН“ ВО НЕРЕЗИ

Директорот на КОВЗРГ г-дин Даријан Сотировски го посети Нерешкиот манастир и оствари средба со игум

Прочитај повеќе

СРЕДБА НА ВЕРСКИТЕ ЛИДЕРИ

Средба со лидерите на петте верски заедници споменати во Уставот.

Прочитај повеќе