Овој веб сајт користи колачиња "Cookies"

Би сакале да користиме веб колачиња "Cookies", со цел да го подобриме Вашето корисничко искуство на нашата апликација. Ова ни овозможува да го подобриме Вашето идно искуство на нашата апликација

KOVZ - Блог

ПОД МАКЕДОНСКОТО НЕБО - Статии

БЛАГОДАРСТВЕН ГОВОР ВО ИМЕ НА СИТЕ ДОБИТНИЦИ ОД СТРАНА НА ПРОТОЈЕРЕЈ-СТАВРОФОР Г-ДИН СПАСЕ СТЕФАНО

По доделувањето на признанијата, наградениот ставрофорен протопрезвитер отец Спасе Стефановски се о

Прочитај повеќе

ГОВОР НА ДИРЕКТОРОТ СОТИРОВСКИ НА СВЕЧЕНАТА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД ЦРКОВНО-ДРЖАВНИОТ ПРАЗНИК СВЕТИ КЛИМ

Говор на Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи (КОВЗРГ), г-дин

Прочитај повеќе

ГОВОР НА СУПЕРИНТЕНДЕНТОТ МАРЈАН ДИМОВ НА ТРИБИНАТА „КАКО ДА СЕ РАДУВАМЕ ВО ВРЕМЕ НА КРИЗИ“

Обраќањето на Суперинтендентот на ЕМЦ во Македонија, пастор Марјан Димов на трибината „Како да се р

Прочитај повеќе

ГОВОР НА ЕПИСКОПОТ ХЕРАКЛЕЈСКИ Г. КЛИМЕНТ НА ТРИБИНАТА „КАКО ДА СЕ РАДУВАМЕ ВО ВРЕМЕ НА КРИЗИ“

Обраќањето на Епископот хераклејски г. Климент на трибината „Како да се радуваме во време на кризи“

Прочитај повеќе

ОХРИД – БАЛКАНСКИОТ ЕРУСАЛИМ

ПОЗНАТИ ТУРИСТИЧКИ ДЕСТИНАЦИИ: ПОСЕТЕТЕ ГО ОХРИД Охрид претставува главен административен и туристи

Прочитај повеќе

НОВА ХИЏРЕТСКА 1444 ГОДИНА

ВЕРСКИ КАЛЕНДАР: НОВА ХИЏРЕТСКА 1444 ГОДИНА Денес муслиманските верници ја чествуваат Новата Хиџрет

Прочитај повеќе

СКОПСКИТЕ ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ КОИ СЕ УРНАА ВО ЗЕМЈОТРЕСОТ-ДЕНЕС ПЛЕНАТ СО СВОЈОТ СЈАЈ

НА ДЕНЕШЕН ДЕН СЕ СЛУЧИ СТРАШНИОТ СКОПСКИ ЗЕМЈОТРЕС Секој 26 јули, Скопје се сеќава... 59 години

Прочитај повеќе

ЕВАНГЕЛСКА ЦРКВА ВО МАКЕДОНИЈА

ЗАПОЗНАВАЊЕ СО РЕГИСТРИРАНИТЕ ВЕРСКИ ЗАЕДНИЦИ: ЕВАНГЕЛСКА ЦРКВА Евангелизмот или евангелското прот

Прочитај повеќе

ПЕДЕСЕТ И ПЕТ ГОДИНИ ОД ПРОГЛАСУВАЊЕТО НА АВТОКЕФАЛНОСТА НА МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

ЈУБИЛЕЈ: 55 ГОДИНИ АВТОКЕФАЛНА МПЦ-ОА Деновиве се навршуваат цели 55 години од одржувањето на Трет

Прочитај повеќе