Овој веб сајт користи колачиња "Cookies"

Би сакале да користиме веб колачиња "Cookies", со цел да го подобриме Вашето корисничко искуство на нашата апликација. Ова ни овозможува да го подобриме Вашето идно искуство на нашата апликација

KOVZ - Блог

ПОД МАКЕДОНСКОТО НЕБО - Статии

ОХРИД – БАЛКАНСКИОТ ЕРУСАЛИМ

ПОЗНАТИ ТУРИСТИЧКИ ДЕСТИНАЦИИ: ПОСЕТЕТЕ ГО ОХРИД Охрид претставува главен административен и туристи

Прочитај повеќе

НОВА ХИЏРЕТСКА 1444 ГОДИНА

ВЕРСКИ КАЛЕНДАР: НОВА ХИЏРЕТСКА 1444 ГОДИНА Денес муслиманските верници ја чествуваат Новата Хиџрет

Прочитај повеќе

СКОПСКИТЕ ВЕРСКИ ОБЈЕКТИ КОИ СЕ УРНАА ВО ЗЕМЈОТРЕСОТ-ДЕНЕС ПЛЕНАТ СО СВОЈОТ СЈАЈ

НА ДЕНЕШЕН ДЕН СЕ СЛУЧИ СТРАШНИОТ СКОПСКИ ЗЕМЈОТРЕС Секој 26 јули, Скопје се сеќава... 59 години

Прочитај повеќе

ЕВАНГЕЛСКА ЦРКВА ВО МАКЕДОНИЈА

ЗАПОЗНАВАЊЕ СО РЕГИСТРИРАНИТЕ ВЕРСКИ ЗАЕДНИЦИ: ЕВАНГЕЛСКА ЦРКВА Евангелизмот или евангелското прот

Прочитај повеќе

ПЕДЕСЕТ И ПЕТ ГОДИНИ ОД ПРОГЛАСУВАЊЕТО НА АВТОКЕФАЛНОСТА НА МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

ЈУБИЛЕЈ: 55 ГОДИНИ АВТОКЕФАЛНА МПЦ-ОА Деновиве се навршуваат цели 55 години од одржувањето на Трет

Прочитај повеќе

КАТОЛИЧКАТА ЦРКВА ВО СКОПЈЕ НИЗ ВРЕМЕТО

ВЕРСКА ХРОНИКА: КАТОЛИЧКАТА ЦРКВА ВО СКОПЈЕ НИЗ ВРЕМЕТО Познатата Католичка црква во Скопје во мина

Прочитај повеќе

ВО СПОМЕН НА МИТРОПОЛИТОТ КИРИЛ - ГОЛЕМИОТ ОРЕОЛ НА МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА-ОХРИДСКА АРХИЕПИ

НА ДЕНЕШЕН ДЕН Во спомен на Митрополитот Кирил, кој на денешен ден, на големиот празник Петровден п

Прочитај повеќе

КУРБАН БАЈРАМ - ПРАЗНИК НА СОЛИДАРНОСТА И БЛАГОСОСТОЈБАТА

ВЕРСКИ КАЛЕНДАР: ИСЛАМСКИ ПРАЗНИК КУРБАН БАЈРАМ Денес муслиманските верници го прославуваат големи

Прочитај повеќе

БЕРОВСКОТО ЕЗЕРО И БЕРОВСКИТЕ МАНАСТИРИ – ЧУВАРИ НА СПОКОЈОТ И НА ДУХОВНАТА ИСТОРИЈА НА МАЛЕШЕВИЈАТ

ПОЗНАТИ ТУРИСТИЧКИ ДЕСТИНАЦИИ: ПОСЕТЕТЕ ГО БЕРОВО Oна што Берово го нуди едноставно треба да се ви

Прочитај повеќе